Kotisivu Uutiset Helsingin poliisi työnsi mielenosoittajan maahan – Tutkinta käynnissä

Helsingin poliisi työnsi mielenosoittajan maahan – Tutkinta käynnissä

by helsinkipost.com
0 kommentti
Helsingin poliisi työnsi mielenosoittajan maahan

Helsingin poliisilaitos on aloittanut tutkinnan äskettäisestä tapauksesta, jossa mielenosoittaja työnnettiin voimakkaasti maahan Elokapina-demonstraation aikana. Tapahtuma, joka on herättänyt huomattavaa yleistä mielenkiintoa, tallentui videolle ja jaettiin laajasti sosiaalisessa mediassa.

Kuudentoista kesäkuuta Elokapinan protestin aikana vilkkaalla risteyksellä vihreisiin pukeutunut mielenosoittaja työnnettiin maahan, ja nyt tämä toiminta on tarkastelun kohteena. Tapahtuma sattui noin 17 minuutin ja 49 sekunnin kohdalla Elokapinan YouTube-kanavalla lähetetyssä suorassa lähetyksessä. Poliisi on vastauksena viraliseen videoon tunnustanut tilanteen ja ilmoittanut arvioivansa toimiensa suhteellisuutta mielenosoituksen aikana.

Poliisin tiedotteessa mainitaan, että heidän virkailijansa yrittivät estää mielenosoittajaa menemästä kadulle, kun tämä kaatui. He huomauttivat myös, että heillä on runsaasti videomateriaalia tapahtumasta, jota tarkastellaan osana tutkintaa.

Demonstraation tausta Kaisaniemen ja Unioninkadun risteyksessä, jota video kuvaa, liittyy Elokapinaan, ryhmään, joka tunnetaan ympäristöaktivismistaan. Kyseinen protesti oli suunnattu ilmastonmuutoskysymysten esiin tuomiseen, mikä on ryhmän toiminnan säännöllinen teema.

Poliisin tutkinnan tulos on vielä auki, ja mahdolliset toimet, mukaan lukien alustavan tutkinnan aloittaminen, määräytyvät tarvittaessa syyttäjän toimesta. Poliisi on sitoutunut tarjoamaan päivityksiä tutkinnan edetessä, varmistaen läpinäkyvyyden tarkasteluprosessissaan.

Tutkinnan edetessä Helsingin poliisilaitos kohtaa julkista tarkastelua mielenosoittajien käsittelytavastaan, korostaen jatkuvaa keskustelua poliisin toiminnasta ja mielenosoittajien oikeuksista.

Lähde: Yle

You may also like