Kotisivu Uutiset Hirvikolari aiheutti suuria liikennehäiriöitä Lahden moottoritiellä

Hirvikolari aiheutti suuria liikennehäiriöitä Lahden moottoritiellä

by helsinkipost.com
0 kommentti
Lahden moottoritien onnettomuus

Ketjukolari, johon osallistui kuusi autoa Lahden moottoritiellä, on johtanut merkittäviin liikennehäiriöihin ja kymmenen ihmisen sairaalahoitoon.

Onnettomuus tapahtui keskiviikkoiltana, kun ketjukolarin ensimmäinen auto törmäsi hirveen. Tämä johti usean auton kolarointiin, minkä seurauksena poliisi sulki pohjoiseen menevät kaistat Keravan liittymästä.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi saaneensa tiedon onnettomuudesta noin kello 19:30. Klo 21:30 mennessä he vahvistivat, että onnettomuudessa oli mukana kuusi autoa, ja kymmenen henkilöä sai vammoja. Onneksi vammat eivät ole hengenvaarallisia, mutta kaikki loukkaantuneet on viety sairaalaan hoitoon.

Kolari on aiheuttanut vakavia liikennettä viivästyksiä, ja poliisin arvion mukaan pohjoiseen menevät kaistat pysyvät suljettuina ainakin tunnin ajan. Liikenne ohjataan kiertotietä, ja autoilijoita kehotetaan etsimään vaihtoehtoisia reittejä välttääkseen alueen.

Paikalla olevat todistajat kuvasivat tilanteen kaoottiseksi, vaurioituneiden ajoneuvojen ollessa hajallaan moottoritiellä ja pelastuspalveluiden työskennellessä ahkerasti loukkaantuneiden auttamiseksi ja romun siivoamiseksi. Eräs nimettömänä pysyttelevä todistaja kertoi: ”Se oli kauhistuttava näky. Hirvi ilmestyi tyhjästä, ja autoilla ei ollut mahdollisuutta pysähtyä. On ihme, että kukaan ei loukkaantunut vakavammin.”

Poliisi tutkii parhaillaan tapahtuman tarkkaa syytä ja sitä, vaikuttiko muita tekijöitä kolarin vakavuuteen. He kehottavat myös autoilijoita olemaan erityisen varovaisia hirvialueilla ja noudattamaan nopeusrajoituksia samankaltaisten onnettomuuksien välttämiseksi.

Liikennetilanteesta annetaan päivityksiä tilanteen kehittyessä, ja autoilijoita kehotetaan noudattamaan liikenneviranomaisten ohjeita. Itä-Uudenmaan poliisi korostaa kuljettajien valppautta, erityisesti alueilla, joilla eläinten ylitykset ovat yleisiä.

You may also like